e
Banner

Etiketler: hava kargo



Havacılık ve lojistiğin profesyonelleri öğrencilerle 8’inci defa buluşuyor



İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi işbirliğiyle 26 Mart 2020 tarihinde Uluslararası Havacılık ve Lojistik Konferansı düzenlenecek.




Turkish Cargo, Avusturya’nın Linz şehrine direkt uçuşlara başlıyor


Yayın: 23-03-2020
Kategori: Havayolu

Global hava kargo taşıyıcıları arasında, dünyanın en geniş direkt kargo uçuş ağına sahip olan Turkish Cargo, kargo uçaklarıyla direkt olarak uçuş gerçekleştirdiği destinasyon sayısını artırmaya devam ediyor.




MNG Havayolları’nda hizmet ve büyümede rötar yok!



Türkiye hava kargo pazarında ciddi bir paya sahip olan MNG Havayolları, bugün tarifeli ve charter seferleriyle dünyada 350 değişik noktaya uçuyor. Pandemi döneminde esnek ve çözüm odaklı hizmetleriyle operasyonlarını aralıksız sürdüren şirket, filoya büyük gövdeli uçaklar ekleyecek, hizmet ağını ve çeşitliğini genişletecek ve kontrollü büyümeye devam edecek. 




DHL Express 8 tane Boeing kargo uçağı sipariş etti


Yayın: 15-01-2021
Kategori: Havayolu

DHL Express ve Boeing tarafından bugün yapılan bir açıklamayla sekiz yeni Boeing 777 kargo uçağı sipariş edildiği duyuruldu. DHL Express, bu yatırımla hızla büyüyen uluslararası ekspres kargo pazarlarındaki müşteri talebini karşılamak için kıtalararası uçuş ağını genişletme yönünde bir adım daha atıyor. İlk teslimatın 2022 yılında gerçekleşmesi planlanıyor.




Yeniay 2021’de yüzde 25 büyüme hedefliyor



Yeniay 2021 yılı için büyüme hedefini yüzde 25 olarak belirledi. Gerçekleştirdikleri yatırımlarla 2021’e hazır olduklarını belirten Yeniay Lojistik’in kurucu ortaklarından Nermin Önder, Türkiye’de ilk 10 acente içinde yer aldıkları hava kargoda büyümeye devam edeceklerini, denizyolunda atılım yapacaklarını, mikro ihracat alanında ise adımlarını hızlandıracaklarını söyledi. 




Turkish Cargo, Acente Ödül Töreni’nde iş ortaklarıyla bir araya geldi


Yayın: 16-06-2021
Kategori: Havayolu

Global hava kargo markası Turkish Cargo, bu yıl 10’uncusunu internet ortamında düzenlediği ‘Acente Ödül Töreni’ kapsamında hava kargo sektöründeki iş ortaklarını ve Türkiye’de faaliyet gösteren birçok acenteyi bir araya getirdi. 




Kılıç Deniz'de ihracatın yüzde 25'i hava kargoda


Yayın: 19-08-2022
Kategori: Gıda

Su ürünleri yetiştiriciliğinde dünyanın önde gelen firmaları arasında bulunan ve 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan Kılıç Deniz, havayolu ihracatında sektörüne öncülük ediyor. 16 yıl önce 10 kg balık ihracatıyla başlattıkları yolculuğun bugün Türkiye su ürünleri sektörü için yılda 20 bin tona ulaştığını vurgulayan Kılıç Deniz Gümrük ve Lojistik Müdürü Ali Sarıman, açılan her yeni destinasyona mutlaka ürün gönderdiklerini ve pazar oluşana kadar sevkiyatların rutin olarak devam ettiğini söylüyor. 




CEVA, CEIV sertifikalı istasyon sayısını yediye çıkardı


Yayın: 18-10-2022
Kategori: Havayolu

CEVA Lojistik, lityum pil sertifikalı istasyon sayısını yediye yükseltti. Şirket, yıl sonuna kadar istasyon sayısını dokuza çıkarmayı hedefliyor. 




Good Logistics hava kargoda Güney Amerika ve Uzak Doğu’ya odaklandı


Yayın: 25-09-2023
Kategori: Lojistik

Türkiye’de bu yılın ocak-ağustos aylarında uluslararası hava kargo taşımacılığının yüzde 96,2’si İstanbul Havalimanı’ndan gerçekleşti. Köklü uluslararası tecrübesiyle hava yolu çözümleri de sunan Good Logistics’in Türkiye Genel Müdürü Levent Aydinç, hava kargo taşımacılığında bu yıl Güney Amerika ve Uzak Doğu ülkelerine özel önem verdiklerini belirtti.




Turkish Cargo Koala Yani’yi yeni yuvasına kavuşturdu


Yayın: 29-09-2023
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo, “Mission Rescue” projesi kapsamında bir hikâyeye daha ortak oldu. Taşıyıcı, nesli tükenme tehlikesi altındaki koala Yani’yi güvenli bir şekilde Hong Kong’tan İngiltere’ye ulaştırdı.